Η Πέρδικα

Φαγητό και ποτό
Στο γραφικό λιμανάκι της Πέρδικας (5 λεπτά με τα πόδια απο το κατάλυμα) μπορείτε να βρείτε πολλές ταβέρνες που προσφέρουν φρέσκο ψάρι καθώς και καφέ/μπάρ τα οποία είναι ανοιχτά μέχρι αργά το βράδυ κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Παραλίες
Στο λιμανάκι μπορείτε να βρείτε μια μικρή αμμώδη παραλία με λίγες ξαπλώστρες και δίπλα στο μεγάλη εκκλησία του Αγίου Σώζοντος, στην άκρη της πόλης, θα βρείτε ένα σημείο πάνω στα βράχια, όπου μπορείτε να κάνετε ηλιοθεραπεία και να κολυμπήσετε. Οι πιο κοντινές οργανωμένες παραλίες είναι Σαρπάς (2χμ), Κλήμα-Κλειδί (4χμ), Αιγινήτισσα(2χμ) και το νησάκι της Μονής.

Το νησί Μονή
Σε αυτό το ακατοίκητο νησάκι μπορείτε να εξερευνήσετε, να απολαύσετε τη φύση, να παρακολουθήσετε τα ελάφια και τα παγώνια που βρίσκονται διάσπαρτα και να κολυμπήσετε στα κρυστάλλινα και καθαρά νερά. Το καλοκαίρι η παραλία είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες και εστιατόριο. Το εισιτήριο μετ ‘επιστροφής για το ταξίδι κοστίζει 5 ευρώ ανά άτομο και τα θαλάσσια ταξί φεύγουν απο το λιμανάκι της Πέρδικας.

Άγιος Σώζων
Το μεγαλύτερο πανηγύρι του χωριού γίνεται στις 7 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο προς τιμήν της εκκλησίας του Αγίου Σώζοντος. Ο αρχικός ναός, που χτίστηκε το 1904, καταστράφηκε το 1943. Τα θεμέλια του σημερινού ναού γίναν μετά τον πόλεμο το 1947. Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκινούν το απόγευμα της 6ης Σεπτεμβρίου και τα δρομάκια γεμίζουν με πάγκους από μικροπωλητές.