Τοποθεσία

Από την πόλη της Αίγινας ακολουθήστε την παραλιακή που οδηγεί προς τη νότια πλευρά του νησιού περνώντας τις παραλίες του Μαραθώνα και της Αιγινήτισσας. Έπειτα από μια διαδρομή 9 χλμ. θα βρεθείτε στο όμορφο ψαροχώρι της Πέρδικας. Στην διαστάυρωση προς Σφεντούρι θα στρίψετε δεξιά και μετά απο 500 μέτρα στην έισοδο του σχολείου πάλι δεξιά.

Ο παραδοσιακός αυτός οικισμός είναι γύρω από το μικρό λιμανάκι του. Η πλαζ του χωριού, αριστερά του λιμανιού, μπορεί να είναι βραχώδης, ωστόσο, τα πεντακάθαρα νερά της σας καλούν να εξερευνήσετε το βυθό και να ανακαλύψετε τις κρυφές ομορφιές του. Χαλαρώστε για λίγο κάτω από τη σκιά των ευκαλύπτων και στη συνέχεια κατευθυνθείτε προς τις παραδοσιακές ταβέρνες, που είναι έτοιμες να σας προσφέρουν λαχταριστές λιχουδιές τους και φρέσκο ψάρι απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα.

Το νησάκι της Μονής -ένας προστατευόμενος υδροβιότοπος σπάνιων ζώων και πουλιών- βρίσκεται σε απόσταση 3 ναυτικών μιλίων. Τα δρομολόγια τη θερινή περίοδο είναι πολύ συχνά για να περάσετε απέναντι με καραβάκι όπου θα βρείτε ελάφια, παγόνια και κατσίκια περιφέρονται ανέμελα στο φυσικό τους περιβάλλον καθώς και οργανωμένη παραλία.